9 апр. 2010 г.

Курчата з яєчної скаралупи / Цыплята из яичной скорлупы


Продовжуючи великодню тематику, хочеться запропонувати зробити з дітьми нескладну роботу з яєчної скаралупи та простих підручних матеріалів: серветок, клею, кольорового паперу та картону, пластиліну.
1. Приготування основи. Сире яйце миємо, витираємо насухо, робимо невеликий отвір з одного кінця та виливаємо білок з жовтком. Щоб отвір був зовсім непомітним можна скористуватись простим медичним шприцем. Голкою робимо два проколи: по одному з кожного кінця яйця. Через один з них витягуємо шприцем середину яйця.
2. Гніздечко. З кольорового картону виготовляємо коробку з низькими бортиками. Обклеюємо її по периметру вузькою смужкою зеленого паперу так, щоб папір виступав над бортами коробки. Надрізаємо - робимо травичку.
З паперових серветок, ми взяли зеленого кольору, робимо гніздечки.
3. Курча. З жовтого паперу вирязаємо "пір`ячко" для хвостика, з червоного - гребінець. Приклеюємо ці заготовки за допомогою клею ПВА. З пластиліну робимо оченята та дзьбик. Курчатко готове! Саджаємо його у гніздечко.
Аналогічно виготовляємо ще декілька курчаток. Отримуємо таку композицію :)
Для такой композиции вам потребуются: пустая яичная скорлупа, цветной картон и бумага, клей ПВА, ножницы, бумажные салфетки, пластилин..  и ваша фантазия! :)

3 комментария:

  1. Простенько и со вкусом!
    А главное малыши будут в восторге.

    ОтветитьУдалить
  2. Классно получилось!
    Такие симпатяги :)

    ОтветитьУдалить
  3. Малыши в восторге! Спасибо =)

    ОтветитьУдалить

Related Posts with Thumbnails