11 мар. 2010 г.

Рухливі ігри з киданням та ловінням предметів

1. Влуч у коло
Мета: формувати вміння кидати торбинки з піском у ціль, розвивати окомір, загальну моторику рук, координацію рухів.
Атрибути: торбинки з піском (масою 100 г), (за кількістю дітей), обруч.
Хід гри
Діти стоять у колі. В центрі кола – обруч, на відстані від дітей 2-2,5 м. У кожної дитини торбинка з піском. Після команди «Кидай!» діти кидають торбинки правою рукою зверху з-за голови в обруч, намагаючись влучити в ціль. Потім збирають торбинки і стають на свої місця. Вихователь зазначає, чиї торбинки влучили в обруч. Наступний кидок діти виконують лівою рукою.
Методичні поради: перед початком гри показати, як потрібно кидати торбинки. Відстань від цілі поступово збільшується. На майданчику можна кидати каштани, шишки, сніжки.

2. Хто далі кине торбинку
Мета: формувати вміння кидати торбинку з піском на дальність, розвивати координацію рухів.
Атрибути: торбинки з піском (масою 100 г), (за кількістю дітей).
Хід гри
Діти шикуються в шеренгу на лінії, накресленій на землі. У кожної дитини торбинка з піском в кожній руці. За сигналом вихователя діти кидають якнайдалі торбинку спочатку правою, а потім лівою рукою зверху з-за голови. Вихователь зазначає тих, хто кинув торбинку якнайдалі. Діти беруть торбинки і повертаються на свої місця.
Методичні поради: перед початком гри показати, як потрібно кидати торбинки, звертаючи увагу на широкий замах з-за голови та енергійний кидок торбинки. Попередити дітей, щоб вони спостерігали, куди впали їхні торбинки.

3. Прокоти м’яч у ворота
Мета: формувати вміння прокочувати м’яч і підлазити під шнур, розвивати спритність та орієнтування в просторі.
Атрибути: шнур, м’ячі.
Хід гри
На майданчику або в залі протягнуто шнур на висоті 50 см. Це – «ворота». Шестеро-семеро дітей стоять у шерензі на відстані 2,5 – 3 м від шнура з м’ячем у руках. Вихователь дає команду:
Коти свій м’яч,
Коти ще раз.
А ти поспішай,
Його доганяй!
Діти котять м’яч обома руками на підлозі у ворота» і доганяють його, підлазячи під шнур. Потім беруть м’яч і піднімають його.
Методичні поради: Перед початком гри показати, як прокочувати м’яч. Відстань від воріт слід поступово збільшувати. Назвати дітей, котрі правильно прокотили м’яч у ворота і швидко наздогнали його.

4. Підкинь м’яч вище
Мета: формувати вміння підкидати м’яч угору та ловити його обома руками, розвивати спритність.
Атрибути: м’ячі діаметром 12-15 см.
Хід гри
Діти беруть м’ячі і розходяться по майданчику. Кожний із них підкидає м’яч обома руками вгору і намагається спіймати його. Якщо дитина не спіймала м’яч, вона піднімає його і знову підкидає вгору.
Методичні поради: Спочатку у грі бере участь одна підгрупа, а після кількаразового повторення – вся група. Треба стежити, щоб діти ловили м’яч кистями рук, не притискаючи його до грудей.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Related Posts with Thumbnails