30 мая 2010 г.

Дидактична гра "Хто зайвий?" / Игра "Кто лишний?"

Мета гри: розвивати логічне мислення, пам`ять;
виховувати посидючість, наполегливість;
систематизувати знання про птахів та тварин, городину та садовину; формувати вміння  узагальнювати, групувати предмети за певною ознакою, добирати до них узагальнююче слово (свійські тварини, дикі звірі, птахи, комахи, фрукти, овочі, ягоди).

Завдання: Поглянь на малюнки. Хто (що) на них зображений? Хто (що), на твою думку, тут зайвий? Чому?

Як виготовити: 1) Знайти в інтернеті потрібні малюнки, занести їх у текстовий редактор. Розмістити малюнки в ряд таким чином, щоб один з них був "зайвий". Роздрукувати, розмлювати та наклеїти на картон для міцності. Можна заламінувати або обклеїти широкою клейкою стрічкою.
2) Вирізати зі старих журналів, газет, книжок потрібні малюнки. Наклеїти їх на картонні смужки.
3) Роздрукувати вже готові зразки :)

Варінати завдань:  Ви можете поповнювати цю гру новими картками, в залежності від теми: меблі, одяг, опади, посуд, побутова техніка, іграшки, живе-неживе, дерева, кущі, квіти тощо.




Цель игры: развивать логическое мышление, память;
систематизировать знания о птицах, зверях, фрутах, овощах и ягодах; формировать умения обобщать, группировать предметы по определенным характеристикам, подбирать к ним обощающее слово (домашние животные, дикие животные, птицы, насекомые, фрукты, овощи, ягоды).


Задание: Посмотри на рисунки. Кто (что) на них изображен? Кто (что), по-твоему, здесь лишний? Почему?


Как сделать игру: 1) Найти в интернете нужные рисунки, перенести их в текстовый редактор. Разместить рисунки в один ряд таким образом, чтобы один из них был "лишним". Распечатать, раскрасить и никлеять на картон. Можно заламинировать или оклеить скотчем.
2) Вырезать из журналов, газет, книжек нужные рисунки. наклеять на картон.
3) Распечатать уже готовые примеры :)


Варианты заданий: Вы можете поплнять коллекцию новыми карточками, в зависимости от темы: мебель, одежда, осадки, посуда, бытовая техника, игрушки, живое-неживое, деревья, кусты, цветы и пр.

29 мая 2010 г.

Вивчаємо кольори та їх сполучення / Цвета и их сочетания

Вже з дворічного віку дитина цікавиться кольорами, тому саме чам потроху знайомити її з основними кольорами. Чорний та білий - це найголовніші кольори. Їх дитина розпізнає найлегше. Але не менш цікавими є кольори веселки. Адже вони такі веселі :) Яскраві малюнки стануть в пригоді:
Останній малюнок допоможе зрозуміти, як утворюються нові кольори (фіолетовий, зелений, оранжевий). А веселий дослід допоможе швидше їх запам`ятати :)

Уже с двух лет малыш активно начинает интересоваться цветами. Черный и белый - это первые цвета, которые малыш хорошо различает. Но цвета радуги не менее интересны. ведь они такие веселые :) А яркие рисунки особенно придутся по душе. Последний поможет понять, откуда берутся новые цвета (фиолетовый, зеленый, оранжевый). А веселый опыт поможет побыстрее их запомнить :)

23 мая 2010 г.

Булочки-зайчики

З самого малку я залучала дитину до праці на кухні: і посуд мили разом, і готували найрізноманітніші страви, і прибирали. Але найбільше моєму малюкі подобається тісто. Він завжди мені допомагає готувати тісто та ліпити з нього всілякі булочки, пиріжки, плюшки.
Зараз моєму сіну виповнилося 5 років, і я з гордістю можу сказати, що він непоганий кухар :)
А ось так можна зліпити булочки-зайчики. Дітям дуже подобається!
А це наші готові пиріжки з малиною

7 мая 2010 г.

Азбука професій / Азбука профессий

Пропоную цікаву добірку віршиків та ілюстрацій до них на тему "Професії", на кожну літеру абетки. Вони допоможуть вам легко познайомити вашого малюка з найпоширенішими професіями.
Повну добірку можна завантажити тут.
Розмір архіву 8,8 Mb. Малюнки без захисного підпису.
Related Posts with Thumbnails